Для росії не існує законів: омбудсмен відреагував на розстріл українських військовополонених

Читать на русском
Нещодавні трагедії в Авдіївці та Веселому показують, що ворог лише вдає, що готовий брати воїнів Сил оборони в полон, повідомив омбудсмен Лубінець.
Фото: РБК-Україна

Російські окупанти продовжують навмисно вбивати українських військовополонених. Нещодавні трагедії в Авдіївці та Веселому показують, що ворог лише вдає, що готовий брати воїнів Сил оборони в полон.

Таку заяву зробив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

У своєму Telegram він підтвердив інформацію, що рашисти нещодавно розстріляли 8 українських воїнів.

«В ході моніторингу медіа виявив повідомлення про розстріл 6 полонених оборонців механізованої бригади ЗСУ на одній з позицій у м. Авдіївці. Захисники були важкопоранені, не могли пересуватись самостійно та чекали на евакуацію», – повідомив він.

Крім того, офіс Лубінця виявив у мережі відеозапис із фрагментом убивства ще двох українських воїнів поблизу села Веселе Бахмутського району.

«Для росії не існує законів та правил. Розстрілюючи військовополонених, країна-агресор грубо та цинічно порушує норми міжнародного гуманітарного права та Женевських конвенцій», – наголосив омбудсмен.

Він також додав, що росію зупинить лише сила, згуртованість та страх перед відповідальністю.

Нагадаємо, сьогодні Сухопутні війська повідомили, що окупанти розстріляли двох українських захисників, які потрапили в полон на сході України.

Пізніше стало відомо, що правоохоронці розпочали досудове розслідування за фактами розстрілів беззбройних українських військовополонених у Донецькій області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: