Розстріл українських полонених: прокуратура почала розслідування

Читать на русском
Правоохоронці розпочали досудове розслідування за фактами розстрілів беззбройних українських військовополонених у Донецькій області.
Фото: Instagram/libkos

Правоохоронці розпочали досудове розслідування за фактами розстрілів беззбройних українських військовополонених у Донецькій області.

Про це повідомляє пресслужба облпрокуратури.

Йдеться про два епізоди, які сталися напередодні в Авдіївці та селі Веселе.

Так, 18 лютого 2024 року в одному з Telegram-каналів опубліковано повідомлення про розстріл 6 полонених ЗСУ на одній із позицій в Авдіївці. Захисники були тяжко поранені і чекали на евакуацію.

«Також виявлено відеозапис з фрагментом вбивства ще 2 воїнів поблизу с. Веселе Бахмутського району. На записі з камери дрона видно, як сьогодні під час штурму наших позицій представник зс рф стріляє впритул спочатку в одного захопленого у полон військовослужбовця ЗСУ, а потім в другого. Не бажаючи залишати полонених живими, окупант умисно добиває їх з автоматичної зброї», – зазначено у заяві.

Прокуратура розпочала досудове розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним убивством (ч. 2 ст. 438 КК України). Стаття передбачає позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув'язнення.

Нагадаємо, сьогодні в ОСУВ «Таврія» повідомили, що перевіряють інформацію про ймовірний розстріл українських полонених в Авдіївці.

Раніше в Силах оборони оцінили втрати під час виведення військ з Авдіївки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: