Окупанти залучають школярів до виготовлення FPV-дронів – ЦНС

Читать на русском
Кремль виділив російським школам кошти на закупівлю обладнання для уроків із розробки, виробництва та експлуатації FPV-дронів.
Ілюстративне фото / Михайло Федоров/Facebook

Кремль виділив російським школам кошти на закупівлю обладнання для уроків із розробки, виробництва та експлуатації FPV-дронів.

Про це повідомляє Центр національного спротиву з посиланням на власні джерела.

Росіяни готують нові списки українських дітей для депортації – ЦНСОкупаційні адміністрації на захоплених землях отримали вказівку підготувати нові списки дітей для депортації з України.

Згідно з планом окупантів, кожен регіон країни-агресора отримає на реалізацію цієї програми близько 301 млн рублів.

«При цьому, авіамоделювання незабаром стане частиною загальноосвітньої програми, а сьогоднішні школярі в майбутньому зможуть стати конструкторами, пілотами та техніками БпЛА, які використовуються у війні проти України», – йдеться у повідомленні.

У ЦНС додали, що росіяни на тимчасово окупованих територіях України також агітують школярів обирати навчальні заклади на території росії, або ж брати участь у програмах «освітнього та культурного обміну». Це означає, що у майбутньому можуть бути зафіксовані випадки залучення до такої діяльності дітей, незаконно вивезених з України.

Нагадаємо, нещодавно повідомлялося, що росіяни посилили охорону колаборантів на тимчасово окупованих територіях України.

Також у ЦНС розповіли, що рашисти погрожують вилучити сільгосптехніку у місцевих фермерів, які не отримали російські документи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: