У росії оголосили в розшук прем'єрку Естонії

Читать на русском
МВС росії оголосило у розшук прем'єрку Естонії Каю Каллас. Кримінальна справа може стосуватись зносу в Естонії радянських пам'яток.
AFP via Getty Images

Міністерство внутрішніх справ росії оголосило у розшук прем'єрку Естонії Каю Каллас. Її розшукують за кримінальною статтею, але за якою саме – не уточнюється.

Про це повідомляє російське видання «Медіазона» з посиланням на базу розшуку.

Окупанти внесли до списку «терористів та екстремістів» Буданова та двох командувачів ЗСУРосійська влада внесла трьох високопоставлених українських військових до так званого списку терористів та екстремістів.

Видання вважає, що ймовірним приводом для кримінального переслідування Каї Каллас може бути знесення в Естонії радянських пам'ятників. У листопаді 2022-го в країні рекомендували знести або замінити 244 із 322 радянських пам'ятників, тоді ж російський Слідчий комітет вирішив «вивчити» ці плани.

Кримінальні справи, пов'язані з демонтажем радянських пам'яток, росіяни порушили також проти міністра культури Литви Симонаса Кайріса та 59 депутатів Сейму Латвії.

Крім того, росіяни розшукують міністра сільського господарства Латвії Армандса Краузе, міністра фінансів Арвіла Ашераденса, міністра юстиції Інесе Лібіня-Егнере.

Нагадаємо, у грудні російське Міністерство внутрішніх справ оголосило у розшук керівника ГУР Міноборони України Кирила Буданова. Пізніше його заочно заарештували, вже вдруге.

Крім того, росіяни розшукують командувача Повітряних сил ЗСУ Миколи Олещука.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: