ВАКС продовжив розслідування справи депутата Тернопільської райради

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав клопотання детектива НАБУ про продовження строку досудового розслідування у межах кримінального провадження.
Тернопільська райрадафото: uavz.org

Вищий антикорупційний суд продовжив до 8 квітня строк розслідування справи за підозрою депутата Тернопільської районної ради Володимира Тимчія та адвоката Ростислава Лукашова у вимаганні 300 тисяч доларів неправомірної вигоди, а також підприємця Ореста Самотяги у підбуренні до підкупу судді Господарського суду Тернопільської області.

Таке рішення 5 лютого ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання - задовольнити частково. Продовжити до п'яти місяців, тобто до 8 квітня 2024 року строк досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою (Ореста Самотяги – ред.) у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 КК України; (Володимира Тимчія – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України та (Ростислава Лукашовая – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 КК України», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд відправив під цілодобовий домашній арешт депутата Тернопільської райради Володимир Тимчія. Водночас підприємця Ореста Самотягу взяли під варту.

За версією слідства, підприємець Орест Самотяга підбурив потенційного покупця свого аграрного підприємства «Онікс» до надання неправомірної вигоди у сумі $20 тисяч судді Господарського суду Тернопільської області за ухвалення рішення на його користь, а також $300 тис. заступнику керівника Великоберезовицької громади Володимиру Тимчію та адвокату Лукашову за неперешкоджання в оформленні права власності та відмову від оскарження рішення суду. Водночас Тимчія та Лукашова підозрюють у вимаганні 300 тисяч доларів неправомірної вигоди. Тимчій склав повноваження депутата Тернопільської райради.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: