Хабар депутату Тернопільської райради: двом підозрюваним визначили заставу

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав клопотання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу до двох підозрюваних.

Вищий антикорупційний суд відмовився заарештувати аграрія Ореста Самотягу та адвоката Ростислава Лукашова. НАБУ і САП підозрюють їх у причетності до справи депутата Тернопільської районної ради Володимира Тимчія про вимагання 300 тисяч доларів неправомірної вигоди.

Такі рішення 15 і 17 листопада ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

За версією слідства, підприємець Орест Самотяга підбурив потенційного покупця свого аграрного підприємства «Онікс» до надання неправомірної вигоди у сумі $20 тисяч судді Господарського суду Тернопільської області за ухвалення рішення на його користь, а також $300 тис. заступнику керівника Великоберезовицької громади Володимиру Тимчію та адвокату Лукашову за неперешкоджання в оформленні права власності та відмову від оскарження рішення суду. Водночас Тимчія та Лукашова підозрюють у вимаганні 300 тисяч доларів неправомірної вигоди. Тимчій склав повноваження депутата Тернопільської райради.

«Клопотання детектива - задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного (Ореста Самотяги – ред.) запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 8 000 000 грн», – ідеться в рішенні.

На нього також поклали наступні обов'язки: прибувати за першим викликом; не відлучатись з Тернополя та смт Велика Березовиця Тернопільського району Тернопільської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування зі свідками та підозрюваними; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Адвокату Лукашову суд визначив 805 200 грн застави. На нього поклали такий самий перелік обов'язків крім носіння браслету.

Нагадаємо, ВАКС відправив під цілодобовий домашній арешт колишнього голову Тернопільської обласної ради Михайла Головка. Також суд продовжив розслідування його справи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: