Росія готує операторів безпілотників для війни проти України на сирійському аеродромі – ГУР

Читать на русском
На сирійському військовому аеродромі Шайрат росія готує операторів безпілотників іранського виробництва для війни проти України. Разом із ними навчання проходять найманці-сирійці.
Фото: міноборони рф

Росія тренує операторів безпілотників іранського виробництва для війни проти України на сирійському аеродромі «Шайрат».

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

Війна росії проти України: як путіну допомагають інші диктаториБілорусь, Іран та Північна Корея надають найбільшу підтримку росії під час війни проти України. Докладніше – на інфографіці.

Навчання для росіян проводять «Ліванська поліція Хезболлиє» та «Іранська революційна гвардія» на території сирійського військового аеродрому.

«Лівансько-ірансько-російський навчальний курс передбачає опанування БПЛА Shahed-136 та Ababil-3, а також дистанційно керованого літака Raad. Очолює військові навчання один із командирів «Хезболли» Камаль Абу Садік, який спеціалізується на виготовленні та обслуговуванні безпілотників», – повідомили у ГУР.

За інформацією розвідки, разом із росіянами навчання проходять найманці-сирійці, яких планують задіяти у війні проти України.

Нагадаємо, хакери зламали поштові сервери іранської компанії IRGC Sahara Thunder, на яких були дані про виробництво ударних безпілотників Shahed-136 для росії.

Раніше в Ірані розробили нову версію ударного дрону-камікадзе Shahed-107.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: