Президентка Угорщини Новак подала у відставку

Читать на русском
Президентка Угорщини Каталін Новак подала у відставку після резонансу, який вона викликала своїм рішенням про помилування засудженого у справі про педофілію.
Getty Image

Президентка Угорщини Каталін Новак оголосила у суботу, 10 лютого, про свою відставку з займаної посади.

Про це повідомляє Index.

Президентка Угорщини оголосила про свою відставку після суспільного резонансу, який вона викликала своїм рішенням про помилування засудженого у справі про педофілію.

«Я прошу вибачення у тих, кого я образила, і у всіх жертв, які могли відчути, що я не за них заступаюся. Сьогодні я востаннє звертаюся до вас як глава держави, я подаю у відставку з поста президента», – заявила вона.

Угорський парламент має 30 днів для того, щоб обрати нового очільника країни.

До слова, у квітні Новак вирішила помилувати близько 20 людей, напередодні візиту Папи Римського в Угорщину. Серед помилуваних виявився заступник директора дитячого будинку, який допомагав приховувати злочини колишньому директору, засудженому за сексуальне насильство над кількома неповнолітніми хлопчиками у 2004-2016 роках.

Нагадаємо, 30 січня глава українського МЗС, відповідаючи на запитання журналіста, сказав, що Орбан та Сійярто є проугорськими, а не проросійськими політиками. За його словами, це підтверджується позицією обох щодо територіальної цілісності України.

Після цього прем'єр-міністр Угорщини розкритикував висловлювання міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: