Франція почала розслідування загибелі волонтерів у Бериславі через російських обстріл

Читать на русском
У Франції відкрито розслідування за фактами воєнних злочинів і умисного заподіяння шкоди життю людини внаслідок обстрілу волонтерів.
Ілюстративне фотоGetty Images

Антитерористична прокуратура Франції розпочала розслідування загибелі двох французьких волонтерів в українському Бериславі під час російського повітряного удару, що стався у четвер, 1 лютого.

Про це повідомляє місцеве видання BFMTV.

Як відомо, внаслідок російської атаки по Бериславу Херсонської області також постраждали троє іноземців.

«Розслідування відкрито за фактами воєнних злочинів і умисного заподіяння шкоди життю людини, що захищається, зокрема, міжнародним гуманітарним правом. Доручена жандармам Центрального управління з боротьби зі злочинами проти людства (OCLCH), це 10-та процедура, відкрита від початку конфлікту в лютому 2022 року», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, російська армія увечері 1 лютого атакувала Берислав Херсонської області. Внаслідок удару є загиблі та троє постраждалих.

Франція підтвердила загибель двох своїх волонтерів унаслідок російського удару по Херсонській області. Відповідні дані оприлюднив міністр закордонних справ Стефан Сежурне.

Також окупаційні війська росії вдень 2 лютого атакували центр Херсона з авіації. Внаслідок удару є постраждалі та руйнування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: