Британські розвідники оцінили наслідки удару українських сил по аеродрому «Бельбек» в Криму

Читать на русском
Атака на аеродром Бельбек, яка відбулася 31 січня, може створити труднощі російським військам координувати повітряну активність у Чорноморському регіоні.
Getty Image

Атака на аеродром «Бельбек» в окупованому Криму може погіршити здатність російських військ координувати повітряну активність у Чорноморському регіоні.

Про це повідомляє британська розвідка.

Законні цілі: які об'єкти росіян у Криму зазнали атак у 2023 роціУкраїна у 2023 році продовжила завдавати ударів по військових об'єктах окупантів у Криму, більше – на інфографіці.

Як пишуть у звіті, 31 січня українські воїни знищили бункер координаційного центру радіолокаційного контролю росіян у Криму. Сталося це під час атаки на аеродром «Бельбек».

За словами розвідників, ця атака матиме декілька наслідків для російських військ, зокрема це погіршить здатність ворога координувати повітряну активність у Чорноморському регіоні. А також:

  • збільшить навантаження на і без того розтягнутий парк літаків A-50 MAINSTAY,
  • збільшить навантаження на все більш виснажений пул підготовленого персоналу росіян, який здатний керувати повітряними операціями.

Відзначають, що російська повітряна доктрина значною мірою покладається на наземні пункти управління, такі як «Бельбек», для координації своїх повітряних сил.

«Майже напевно, російські пілоти та наземний персонал наразі страждають від бойової втоми, а будь-які подальші удари по критично важливих вузлах координації в Криму, ймовірно, посилять тиск, створюючи підвищену ймовірність помилки або прорахунку», – додають у дописі.

Нагадаємо, увечері 31 січня у деяких районах окупованого Криму пролунали вибухи. Пізніше командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук натякнув на успішний удар по аеродрому «Бельбек».

Згодом з'явилась інформація, що внаслідок удару було ліквідовано командира авіаційної ескадрильї рф генерал-лейтенанта Олександра Татаренка. Втім у ЗСУ цього підтвердити не змогли.

У мережі також опублікували супутниковий знімок аеродрому після ракетної атаки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: