У Силах оборони не підтвердили ліквідацію російського генерала під час удару по «Бельбеку»

Читать на русском
У ЗСУ не можуть підтвердити ліквідацію російського генерала Олександра Татаренка після удару по аеродрому Бельбек 31 січня.
ua.korrespondent.net

У ЗСУ не можуть підтвердити ліквідацію російського генерала Олександра Татаренка після удару по аеродрому «Бельбек» 31 січня.

Про це повідомила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк під час етеру телемарафону.

«Не даремно вони самі намагаються навіть в гібридному полі продовжувати тиск і на своїх представників війська, і на своє населення, в тому числі. Саме вони вкидали інформацію про знищення генерал-лейтенанта, але наші джерела це не підтверджують», – заявила вона.

Гуменюк зауважує, що, ймовірно, таким чином росіяни намагаються спровокувати помсту. При цьому вона додала, що знищення командного пункту, очевидно впливає на керування авіацією окупантів в цілому, але ворог намагається зобразити все так, що нічого не змінилося.

«Вони навіть попри ризики застосування авіації в нашій зоні відповідальності, намагаються поновити бомбардування, зокрема, і керованими авіабомбами, той самий удар по Херсону був направлений саме для цього - переконати, що нічого не змінилося», – підсумувала Гуменюк.

Нагадаємо, увечері 31 січня у деяких районах окупованого Криму пролунали вибухи. Пізніше командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук натякнув на успішний удар по аеродрому «Бельбек».

Згодом з'явилась інформація, що внаслідок удару було ліквідовано командира авіаційної ескадрильї рф генерал-лейтенанта Олександра Татаренка.

У мережі з’явився перший супутниковий знімок аеродрому після ракетної атаки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: