Зеленський нагородив розвідників за знищення російського катера «Івановець»

Читать на русском
Зеленський, звертаючись до бійців ГУР, заявив, що росіяни справді відчувають біль від дій українських розвідників.
Офіс президента

Сьогодні, 3 лютого, президент Володимир Зеленський вручив нагороди військовослужбовцям Головного управління розвідки за виконання спеціальних бойових завдань, зокрема знищення російського ракетного катера «Івановець».

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

Втрати російського Чорноморського флоту у війні проти УкраїниНа інфографіці – російські кораблі та катери, потоплені та пошкоджені під час повномасштабної війни.

Зеленський, звертаючись до бійців ГУР, заявив, що росіяни справді відчувають біль від дій українських розвідників. І це важливо, щоб винуватці війни щоденно зазнавали втрат від неї.

«Багато зроблено вами, багато зроблено воїнами ГУР і на землі, і на морі. Росія справді відчуває біль від ваших дій, від дій ваших побратимів, і це важливо, щоб російські винуватці цієї війни втрачали щоденно від неї», - наголосив він.

Крім того, президент особливо відзначив успіх воїнів ГУР на морі. Мова про знищення російського ракетного катера «Івановець» поблизу окупованого Криму. Зеленський висловив переконання, що вся Україна пишається військовослужбовцями ГУР, які виконують завдання такої складності.

«Складна операція на рейді озера Донузлав – шість прямих влучань морських дронів у корпус «Івановця». Це було справді сильно. І я дякую вам за цю силу», - додав Зеленський.

Нагадаємо, про знищення катера стало відомо вранці 1 лютого. Його орієнтовна вартість складає 60-70 мільйонів доларів.

У ВМС вже розповіли, скільки моряків могло бути на знищеному катері.

Згідно зі словами Кирила Буданова, російський ракетний катер «Івановець» вдалося знищити морськими дронами MAGURA V5 українського виробництва.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: