Омбудсмен відреагував на плани росіян створити центр юнармійської підготовки на ТОТ

Читать на русском
Плани росіян створити у Мелітополі Центр юнармійської підготовки – це черговий воєнний злочин, заявив Лубінець.
t.me/dmytro_lubinetzs

Плани росіян створити в окупованому Мелітополі перший «Центр юнармійської підготовки» порушує норми міжнародного гуманітарного права і є черговим воєнним злочином росії.

Про це заявив уповноважений ВР із прав людини Дмитро Лубінець у Telegram.

Спецтрибунал для путіна: чи вийде засудити президента росії та росіян за воєнні злочиниІснує міжнародний механізм, який вже був успішно застосований у світовій історії – коли потрібно було позбавити влади та притягнути до суду військового злочинця, президента Югославії

Лубінець зазначив, що на тимчасово окупованих територіях продовжується мілітаризація дітей.

За його словами, у першому на ТОТ «Центрі юнармійської підготовки», який планують створити росіяни в Мелітополі, дітей навчатимуть стройовій підготовці, роботі з БПЛА, даватимуть уроки першої медичної допомоги на полі бою та навчать розбиратися у засобах, необхідних для відновлення боєздатності при пораненні. А основа мілітаризації – обов'язкова участь у пропагандистських заходах, уточнив омбудсмен.

«Вкотре наголошую, мілітаризація росією освіти та насаджування своєї ідеології українським дітям на тимчасово окупованих територіях – порушення норм міжнародного гуманітарного права. Це черговий воєнний злочин РФ за який має бути справедливе покарання!», – заявив Лубінець.

Нагадай, у Мелітополі росіяни планують створити перший на ТОТ «Центр юнармійської підготовки». До цього в окупований Мелітополь відправили російських медиків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: