В окупованому Мелітополі росіяни хочуть відкрити «Центр юнармійської підготовки»

Читать на русском
У Центрі юнармійської підготовки у Мелітополі росіяни хочуть навчати дітей військових навичок.
росЗМІ

На окупованих територіях продовжується мілітаризація дітей. У Мелітополі планують створити перший на ТОТ «Центр юнармійської підготовки».

Про це повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров у Telegram.

«Кожне місто для нас має значення»: Зеленський пообіцяв звільнити Мелітополь та МаріупольПрезидент Володимир Зеленський привітав 17 українських населених пунктів із Днем міста. Заява, присвячена цій події, була опублікована у Telegram-каналі глави держави.

За його словами, українських дітей навчатимуть надавати першу медичну допомогу на полі бою та розбиратися у засобах, які необхідні для відновлення боєздатності після поранення.

Також вони повинні будуть опанувати стройову підготовку та роботу з БПЛА і «обов'язково брати участь у пропагандистських заходах».

«Юнармія – це сучасний «путінюгенд» молодіжна мілітаризована організація, яка працює «під крилом» Мінвбивства рф, контролюється особисто путіним і вирощує нове «гарматне м'ясо» для росії. Наші діти потребують порятунку», – написав Федоров.

Нагадаємо, росіяни заявляли про плани відкрити центр юнармії у Мелітополі ще рік тому. Також повідомлялося, що до окупованого Мелітополя відправили російських медиків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: