Україна домовилася с країнами G7 про відтермінування виплат за держборгом

Читать на русском
Міністерство фінансів погодило відстрочку виплат за офіційним боргом із групою кредиторів України з країн G7 та Паризького клубу.
Фото: mof.gov.ua

Міністерство фінансів погодило відстрочку виплат за офіційним боргом із групою кредиторів України з країн G7 та Паризького клубу.

Про це 21 грудня повідомила прессслужба відомства.

Державний борг України: як він змінювався з 2012 року та під час повномасштабної війниЯк змінювався розмір державного та гарантованого державою боргу України – на інфографіці Слово і діло.

Зазначається, що сьогодні глава Мінфіну Сергій Марченко підписав зміни до Меморандуму про взаєморозуміння щодо припинення виплат.

Це дозволить відстрочити виплати до кінця березня 2027 року. Підписантами виступили представники урядів Канади, Франції, Німеччини, Японії, Великої Британії та Сполучених Штатів Америки.

«Досягнення сьогоднішньої домовленості про перегляд боргових зобов'язань дозволяє знизити навантаження на бюджет до кінця дії програми МВФ та заощадити валютну ліквідність для забезпечення соціальних видатків. Це добровільне призупинення виплати боргу є частиною пакету міжнародної підтримки на суму 122 млрд доларів США, наданої партнерами України», - пояснив Марченко.

Нагадаємо, сьогодні у Мінфіні повідомили про перехід до «плану Б» через затримку допомоги від США та ЄС.

Раніше в НБУ підрахували, скільки коштів отримала Україна від партнерів з початку року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: