Снаряди для Leopard 1, БПЛА та бронетранспортери: Німеччина передала ЗСУ нову військову допомогу

Читать на русском
У нову партію військової допомоги для України увійшли бронетранспортери, розвідувальні дрони, автотранспорт та боєприпаси для танків.
Фото: Ian Tong

Німеччина передала чергову партію техніки та зброї для потреб українського війська. До нового пакету допомоги увійшли, зокрема, снаряди для танків Leopard 1.

Про це повідомляє сайт федерального уряду в середу, 17 січня.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

Зокрема, Німеччина передала для ЗСУ боєкомплекти для основного бойового танка Leopard 1, вісім бронетранспортерів, модель яких не вказана, а також матеріали для розмінування.

Також було доставлено 25 безпілотників-розвідників RQ-35 Heidrun (раніше було передано 100), 50 терміналів зв'язку SatCom (раніше – 230), 500 світлодіодних ламп та близько 2 тисяч бойових шоломів.

Крім того, Німеччина передала п'ять автомобілів для прикордонної служби (загалом Україна отримала таких 248), кілька одиниць автотранспорту (з Бундесверу та промислових запасів уже передано 361 машину) та 16 автоцистерн Zetros (раніше вісім).

На сайті уряду ФРН зазначили, що у 2023 році Німеччина передала Україні військову допомогу на загальну суму близько 5,4 млрд євро.

Нагадаємо, 4 січня Німеччина також передавала військову допомогу Україні. Перед цим пакет допомоги Київ отримав у грудні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: