Федоров анонсував послугу онлайн-шлюбу в «Дії»

Читать на русском
Михайло Федоров анонсував, що найближчим часом у додатку Дія з'явиться послуга онлайн-шлюбів.
glavnoe.in.ua

Віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров анонсував, що у додатку «Дія» найближчим часом з'явиться послуга онлайн-шлюбу.

Він сказав про це в ефірі телемарафону.

У яких країнах українці можуть одружитися чи оформити розлученняУкраїнці можуть розлучитися або укласти шлюб у дипломатичних установах у Польщі, Німеччині, Казахстані, Туреччині та Грузії. Докладніше – на інфографіці.

«Плануємо найближчим часом запустити онлайн-шлюб. Можна буде просто одружитися в «Дія» за допомогою відео», – сказав Федоров, не повідомивши деталей нової послуги.

За його словами, там буде «багато цікавих елементів процесу», а послуга буде безпечною та матиме кілька етапів верифікації.

«Це буде унікальним для всього світу. Це дозволить нашим військовим одружитися дистанційно. Це важливий крок», – додав віцепрем’єр.

Нагадаємо, з лютого минулого року через портал «Дія» можна подати заяву на одруження. На порталі також можна вибрати час, формат та зал, де планується провести церемонію.

Через «Дію» також можна отримати дублікат свідоцтва про шлюб.

За даними Міністерства юстиції, минулого року в Україні було зареєстровано понад 186 тисяч шлюбів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: