ВАКС зменшив заставу ексначальниці Держгеокадастру на Закарпатті

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав клопотання захисника підозрюваної про зміну запобіжного заходу у вигляді застави.
фото: decentralization.gov.ua

Вищий антикорупційний суд зменшив з 1,34 млн грн до 908 400 грн розмір застави, визначеної колишній начальниці Головного управління Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру в Закарпатській області Світлані Мельничук. НАБУ і САП підозрюють її у причетності до справи народного депутата Роберта Горвата.

Таке рішення 1 лютого ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд обрав Мельничук запобіжний захід у вигляді 1,342 млн грн застави з покладанням низки обов'язків. Її адвокат подав клопотання про зміну цього запобіжного заходу.

«Клопотання адвоката про зміну запобіжного заходу застосованого до підозрюваної (Мельничук – ред.) задовольнити частково. Зменшити розмір застави, встановлений ухвалою слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 3 листопада 2023 року при застосуванні запобіжного заходу у вигляді застави, застосованого до підозрюваної (Мельничук – ред.) у кількості 500 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 1 342 000 грн, на 433 600 грн, остаточно встановивши розмір застави у кількості 300 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, грошовий еквівалент якої становить 908 400 грн», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомило про підозру нардепу Роберту Горвату та ще трьом особам. За даними слідства, у 2016-2019 роках політик, маючи вплив на службових осіб ГУ Держгеокадастру Закарпаття, розробив схему заволодіння земельними ділянками загальною площею 323 га. Ці землі перебували у постійному користуванні ДП «Леанка».

Відповідно до злочинного задуму директор ДП «Леанка» мав відмовитися від права користування землею та звернутися до регіонального Держгеокадастру з відповідною заявою. Після припинення права користування керівник ГУ Держгеокадастру області видав земельні ділянки наперед визначеним фізособам, які згодом продали їх компанії, підконтрольній організатору схеми. Внаслідок таких дій державі заподіяно понад 123 млн грн збитків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: