Бійці ССО провели спецоперацію зі знищення обладнання рф біля узбережжя Криму – відео

Читать на русском
Сили спеціальних операцій знищили радіолокаційну станцію військ рф та обладнання, яке дозволяло збільшити дальність роботи БПЛА.
Фото: Інтерфакс Україна

Сили спеціальних операцій ЗСУ знищили радіолокаційну станцію військ рф та устаткування, яке дозволяло збільшити дальність роботи ворожих безпілотників.

Про це повідомила пресслужба ССО у Telegram.

Законні цілі: які об'єкти росіян у Криму зазнали атак у 2023 роціУкраїна у 2023 році продовжила завдавати ударів по військових об'єктах окупантів у Криму, більше – на інфографіці.

Там розповіли, що операція, яку провели бійці 73 морського центру ССО, отримала кодову назву «Цитадель». Вона була проведена у Чорному морі поблизу тимчасово окупованого Криму.

Так, росія використала одну з видобувних платформ для посилення роботи іранського дрону Mohajer-6, який застосовувався для ведення розвідки та подальшого завдання ударів дронами-камікадзе Shahed по об'єктах критичної інфраструктури півдня України. Крім того, там же окупанти розмістили станцію радіолокації «Нева-Б».

«Спецоперація проводилася у зоні постійного патрулювання авіації та флоту рф. Вночі човни 73-го морського центру ССО підійшли впритул до видобувної платформи. Після проведення спеціальних дій та зачистки об'єкт був замінований. Бойова група відійшла на безпечну відстань та здійснила підрив ворожої цілі. В результаті захоплено важливе обладнання противника та підірвано щоглу з антеною», – зазначено у повідомленні.

У ССО додали, що успішні дії українських воїнів допомогли забезпечити безпечніше пересування кораблів у північно-західній частині Чорного моря.

Нагадаємо, минулого тижня ГУР провело в Криму успішну операцію зі знищення російського ракетного катера «Івановець».

Раніше ми розповідали, як часто окупанти оголошують повітряну тривогу у Криму та перекривають Керченський міст.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: