Зеленський у Кривому Розі провів нараду щодо захисту енергетики

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський ввечері неділі, 4 лютого, прибув з робочим візитом до Кривого Рогу.
Офіс президента

Президент Володимир Зеленський у Кривому Разі провів нараду щодо енерго- та водозабезпечення міст і сіл Дніпропетровщини. Також він відвідав розташування Повітряного командування «Схід» Збройних Сил України та вручив державні нагороди пілотам.

Про це український лідер розповів під час вечірнього звернення.

«Зараз - Кривий Ріг, увесь район та інші громади області, нарада щодо енерго- та водозабезпечення міст і сіл Дніпровщини, зокрема й Кривого Рогу. Захист енергообʼєктів. Посилення мобільних вогневих груп, ППО, РЕБ. Відновлення енергопотужностей», - сказав президент.

Зеленський подякував всім, хто оперативно допомагав відновити енергопостачання після нещодавніх ударів Росії по території України.

«Дякую й тим, хто працює зараз на будівництві нової інфраструктури постачання води. Це стратегічне завдання. Сотні тисяч людей залежать від цього. Нікополь, Марганець, Покров, частина Кривого Рогу та Криворізького району», - підкреслив Зеленський.

Кервіник держави додав, що заслухав окрему доповідь щодо захисту від диверсантів та колаборантів.

«У правоохоронців є непогані результати», – сказав він.

При цьому, ОФіс президента повідомляє, що Зеленський заслухав доповідь командувача ПвК «Схід» Івана Теребухи щодо прикриття з повітря міст і громад, об’єктів критичної інфраструктури та лінії фронту.

Зазначається, що президентові розповіли деталі серії російських атак із використанням БпЛА на об’єкти у Дніпропетровській області та заходи з підсилення ефективності роботи українських мобільних вогневих груп і радіоелектронної боротьби для відбиття ударів ворожих дронів.

Також обговорювалися особливості застосування західних і гібридних систем ППО, перспективи зміцнення спроможностей ПвК «Схід» з урахуванням майбутніх надходжень озброєння.

Нагадаємо, російська атака 3 лютого на енергетичну інфраструктуру Кривого Рогу стала однією з найбільш масованих атак на енергетику за рік.

Також нагадаємо, що Зеленський відвідав позиції українських військових у Роботиному.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: