У Кривому Розі застосували аварійні відключення світла

Читать на русском
Після нічної атаки безпілотників у Кривому Розі 3 лютого запровадили графіки аварійних відключень електроенергії.
Колаж 24 каналу

У Кривому Розі запровадили графіки аварійних відключень електроенергії після того, як уночі місто атакували дрони та пошкодили підстанцію. Лікарні та міська інфраструктура перейшли на генератори.

Про це повідомив голова Криворізької міської військової адміністрації Олександр Вілкул у суботу, 3 лютого.

В Укренерго заявили, що атаки на енергосистему у 2024 році ще попередуДиспетчер Укренерго відповів, чому росіяни поки що не обстрілювали енергооб'єкти України цієї зими і чи готова наша енергосистема до можливих ударів росії.

«Енергетики вводять графіки аварійних відключень (за тим алгоритмом, що був торік під час блекаутів). Через 10 хвилин зупиниться швидкісний трамвай. Частина лікарень, вода, тепло (там, де це можливо) переходять на генератори», – написав він.

Вілкул попередив, що будуть «віялові перебої з електроенергією та зв'язком».

Також він нагадав, що у місті створено 213 Пунктів незламності – там є електрика, тепло та все необхідне.

Нагадаємо, в ніч на 3 лютого армія рф атакувала Україну 14 ударними БПЛА типу «Shahed-136/131». Сили ППО знищили 9 дронів. У Кривому Розі через обстріл та падіння уламків дронів постраждало обладнання підстанції Укренерго та дві високовольтні повітряні лінії. Були знеструмлені побутові та промислові споживачі. Удари по підстанції у Кривому Розі були й у ніч проти 2 лютого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: