Бійці ГУР знищили російський ракетний катер «Івановець» – відео

Читать на русском
Спецпідрозділ ГУР за допомогою дронів потопив ракетний катер ІвановецьЧорноморського флоту рф, який перебував на рейді поблизу Криму.
фото kchf.ru

Бійці спецпідрозділу ГУР сьогодні вночі знищили ракетний катер «Івановець» Чорноморського флоту рф. Судно дало крен і затонуло. У цьому військовим допомогли дрони.

Про це повідомила пресслужба ГУР 1 лютого.

Морський бій: динаміка знищення російських кораблів та катерівРосія втратила 18 кораблів та катерів за час повномасштабної війни, ще до 10 суден було пошкоджено. Динаміка – на інфографіці.

«У ніч з 31 січня на 1 лютого 2024 року воїни спецпідрозділуGroup 13 Головного управління розвідки Міністерства оборони України знищили ракетний катер «івановець» чорноморського флоту рф», – йдеться у повідомленні.

Судно ворога перебувало на рейді озера Донузлав у тимчасово окупованому Криму.

«Внаслідок низки прямих влучань у корпус російський корабель зазнав пошкоджень, не сумісних із подальшим рухом ― «івановець» дав крен на корму і затонув», – розповіли у розвідці.

У ГУР додали, що вартість втраченого росією корабля становить приблизно 60-70 мільйонів доларів.

«Пошуково-рятувальна операція російських окупантів на Донузлаві, за попередньою інформацією, успіху не мала», – зазначили у розвідці.

Нагадаємо, у грудні ЗСУ знищили російський корабель «Новочеркаськ», а в листопаді потопили десантні катери рф.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: