За Табаївку на Харківщині йдуть важкі бої – Євлаш

Читать на русском
Бійці ЗСУ та російські окупанти продовжують боротися за село Табаївка на Харківщині, неподалік від Куп'янська.
Генштаб ЗСУ

Село Табаївка на Харківщині не знаходиться під контролем окупантів, там ведуться важкі бої та артилерійські дуелі.

Про це повідомив начальник пресслужби оперативно-стратегічного угрупування військ (ОСУВ) «Хортиця» Ілля Євлаш в ефірі телемарафоном у п'ятницю, 2 лютого.

У ЗСУ відповіли, чи є зараз загроза нового наступу на ХарківЩоб піти штурмом на Харків, росіянам потрібно зібрати дуже великі сили, яких вони не мають.

За його словами, лінія фронту у Куп'янському районі дуже динамічна.

«Противник продовжує наступальні дії, зокрема неподалік населеного пункту Куп'янськ, а також біля Табаївки: за неї йдуть важкі бої. Наразі село не перебуває під контролем окупантів, там ведуться артилерійські дуелі», – сказав він.

Як повідомив Євлаш, на Лимано-Куп'янському напрямку зараз ворог тримає близько 40 тисяч особового складу, понад 500 танків, 650 ББМ, 430 артсистем, понад 150 реактивних систем залпового вогню та майже 200 реактивних систем залпового вогню.

Нагадаємо, у січні окупанти відновили наступ на Куп'янському напрямку, при цьому поки що прямої загрози для можливого нового наступу на Харків немає. Також повідомлялося, що цього місяця росіяни захопили Крохмальне у Харківській області, ЗСУ відійшли на запасні позиції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: