Підкуп прокурора ОГП: підозрюваному адвокату продовжили обов'язки

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання прокурора САП про продовження дії обов'язків підозрюваного захисника.
фото: prikhodko.com.ua

Вищий антикорупційний суд продовжив до 22 лютого 2024 року строк дії обов'язків, покладених на підозрюваного у підбуренні особи до надання 5000 доларів неправомірної вигоди прокурору Офісу генерального прокурора.

Таке рішення 22 грудня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

У рішенні не вказується прізвище підозрюваного, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться про адвоката Олексія Панасенка. У серпні його взяли під варту з альтернативою 805 200 грн застави. Ці кошти внесли і він вийшов з-під варти під низку обов'язків: прибувати за кожною вимогою; повідомляти про зміну місця свого проживання; утримуватись від спілкування із свідками щодо обставин, викладених у повідомленні про підозру та здати на зберігання закордонні паспорти. Прокурор САП просив продовжити дію цих обов'язків.

«Задовольнити клопотання. Продовжити строк дії обов'язків, покладених на підозрюваного (Панасенка – ред.), до 22 лютого 2024 року», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, за версією слідства, адвокат підбурив громадянку до надання неправомірної вигоди у розмірі 5000 доларів прокурору Офісу генпрокурора за вчинення ним дій у кримінальному провадженні, серед яких звернення до суду з клопотанням про звільнення громадянки від відповідальності за кримінальне правопорушення.

Аби приховати злочин адвокат наполягав на укладенні договору між ним та цією громадянкою, за умовами якого ці $5000 мали стати оплатою його адвокатських послуг. У САП зауважили, що злочин не було доведено до кінця з причин, що не залежали від волі адвоката.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: