Зеленський звільнив начальника Департаменту захисту нацдержавності СБУ

Читать на русском
У СБУ прокоментували звільнення начальника департаменту захисту національної державності Романа Семенченка.
фото СБУ

Президент Володимир Зеленський звільнив начальника департаменту захисту національної державності СБУ Романа Семенченка. У Службі безпеки прокоментували рішення президента.

Указ про звільнення Семенченка оприлюднено на сайті ОПУ.

Які кадрові перестановки Зеленський провів у керівництві ЗСУ, Міноборони та СБУ під час великої війниЯкі кадрові зміни Зеленський провів у вищому військовому та військово-політичному керівництві під час повномасштабної війни.

«Звільнити Семенченка Романа Юрійовича з посади начальника Департаменту захисту національної державності Служби безпеки України», – йдеться у документі.

У пресслужбі СБУ опублікували свій коментар.

У відомстві заявили, що в умовах повномасштабної війни СБУ постійно змінюється, оптимізуючись як ефективний та бойовий контррозвідувальний орган, здатний захищати державу.

«Ми усвідомлюємо, що захищаємо демократичну Україну, в якій зміцнення національної державності є одним із ключових пріоритетів, реалізація якого має забезпечувати у тому числі безперешкодну роботу ЗМІ та гарантувати їм достатній рівень безпеки», – сказано у заяві.

У СБУ додали, що кандидатуру нового голови цього департаменту буде найближчим часом представлено на розгляд Зеленського.

Нагадаємо, СБУ та Міноборони повернули майже 1,5 млрд грн, які намагалися вкрасти на закупівлі артснарядів. Також повідомлялося, що СБУ розслідує незаконне прослуховування працівників Bihus.Info.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: