У МОЗ нагадали, кому треба надягати маску навіть без карантину

Читать на русском
У МОЗ пояснили, кому і коли слід надягати маску, щоб дотримуватися базових протиепідемічних норм.
Фото Слово і діло

У Міністерстві охорони здоров'я нагадали українцям про базові протиепідемічні та профілактичні норми, які діють у країні попри скасування карантину.

Інформацію про це МОЗ оприлюднило на своєму сайті 9 січня.

Санлікар розповів, за якої умови можуть запровадити загальнонаціональний карантинСанітарний лікар Ігор Кузін повідомив, коли можуть запровадити загальнонаціональний карантин через грип та COVID.

Так, незважаючи на відміну загальнонаціонального карантину через COVID-19, норми носіння маски діють в Україні на постійній основі.

Надягати захисну маску рекомендовано, якщо:

  • ви відчуваєте ознаки застуди, кашляєте чи чхаєте і не можете залишатися вдома;
  • пацієнтам із симптомами застуди або з підозрою на інфекцію, що передається повітряно-краплинним шляхом, маска обмежить потенційне поширення респіраторних виділень;
  • ви доглядаєте хворих на ГРВІ, COVID-19 або грип;
  • здоровим людям, які у місцях великого скупчення, з метою додаткового захисту;
  • лікарям та медичним працівникам при огляді пацієнтів, які мають респіраторні симптоми та - під час процедур та маніпуляцій, які потребують стерильності, щоб захистити пацієнта від можливих інфекцій.

«Такі заходи можуть застосовувати в областях або окремих районах, містах, де зафіксовано перевищення епідемічного порогу. Або навіть в окремих закладах, навчальних закладах чи окремих класах, школах чи підприємствах», – пояснили у міністерстві.

Нагадаємо, у МОЗ назвали кількість померлих від грипу з початку епідсезону. Також повідомлялося, скільки випадків захворювання на грип та COVID-19 зафіксовано у Києві за перший тиждень року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: