У ГУР заявили, що не видавали Арестовичу дозвіл для виїзду з України

Читать на русском
У розвідці офіційно спростували інформацію зі ЗМІ про те, що Арестович виїхав із України завдяки листу ГУР.
фото facebook.com/alexey.arestovich

Головне управління розвідки Міноборони України не надавало колишньому позаштатному раднику голови ОПУ Олексію Арестовичу листів чи будь-яких інших документів для виїзду за кордон. У публікації порталу NGL.media – неправдива інформація.

Про це йдеться у заяві ГУР 1 лютого.

Проти Арестовича відкрили кримінальне провадження – ЗМІНаціональна поліція порушила кримінальне провадження щодо колишнього позаштатного радника глави Офісу президента Олексія Арестовича, повідомляють ЗМІ.

«Увага – фейк! Інформація про перетин кордону та виїзд за межі України особи на ім’я Олексій Арестович 4 вересня 2023 року начебто на підставі листа від ГУР МО України, яку опублікувало  NGL.media, не відповідає дійсності», – сказано у заяві.

У ГУР наголосили, що не надавали Арестовичу ні листів, ні будь-яких інших документів для виїзду за кордон.

«Вкотре наполегливо просимо представників медіаспільноти ретельно перевіряти інформацію перед поширенням», – додали у розвідці.

Нещодавно видання NGL.media заявило, що колишній позаштатний радник глави Офісу президента Олексій Арестович виїхав із України завдяки листу ГУР. Відомо, що Арестович уже майже п'ять місяців не повертається до України і зараз мешкає у Нью-Йорку.

Нагадаємо, Арестович перестав бути радником ОПУ з січня 2023 року. Його звільненню передувала необережна заява ЗМІ: під час інтерв'ю Марку Фейгіну Арестович заявив, що ракету, яка зруйнувала житловий будинок у Дніпрі, могли збити українські сили ППО – нібито після цього вона впала на під'їзд будинку і вибухнула. Заяву Арестовича підхопила російська пропаганда.

У листопаді минулого року Арестович заявив, що війна з росією фактично зайшла в глухий кут і «нам потрібно миритися».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: