Більше половини українців зовсім не довіряють Бойку, Арестовичу та Тимошенко – нове опитування

Читать на русском

Серед політиків найчастіше висловлювалася довіра до президента Володимира Зеленського та голови Миколаївської ОВА Віталія Кіма. Не довіряють українці Юлії Тимошенко та Олексію Арестовичу.
колаж УП

Соціологи склали новий рейтинг довіри українців до політиків, посадових осіб, громадських діячів. Найбільше народної довіри – у президента Володимира Зеленського, трохи менше у голови ОПУ Андрія Єрмака. Найменше – у депутатів Юлії Тимошенко, Юрія Бойка та колишнього радника ОПУ Олексія Арестовича.

Опитування провело Центр Разумкова та фонд «Демократичні ініціативи» з 8 по 15 грудня серед 2019 респондентів.

22 місяці повномасштабної війни: топ обіцянок ЗеленськогоВолодимир Зеленський обіцяв мільйон дронів у 2024 році та продовження обмінів полоненими. Крім того, президент давав обіцянки щодо західної допомоги та соціальних питань.

Так, серед опитаних довіра найчастіше висловлювалася президенту Володимиру Зеленському (71%) та голові Миколаївської ОВА Віталію Кіму (65%).

Також в українців висока довіра до міністра закордонних справ Дмитра Кулеби (56%), телеведучого та волонтера Сергія Притули (55%), радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка (52%).

Частіше висловлювали довіру, ніж недовіру, до секретаря РНБО Олексія Данілова (відповідно 44% та 30%), голови СБУ Василя Малюка (відповідно 41% та 21%), міністра оборони Рустема Умєрова (відповідно 35% та 22%), міністра внутрішніх Ігоря Клименка (відповідно 31% та 21%).

Доля довіряючих та не довіряючих Ірині Верещук (40% та 39%) та нардепу від «Голосу» Ярославу Железняку (19% та 21%) статистично значуще не відрізняються.

Водночас більшість опитаних не довіряють лідеру «Батьківщини» Юлії Тимошенко (85%), колишньому раднику Офісу президента Олексію Арестовичу (82%), лідеру партії ОПЗЖ Юрію Бойку (81%), п'ятому президенту Петру Порошенку (74%), народним депутатам. від «Слуги народу» Мар'яні Безуглій (58,5%) та Давиду Арахамії (57%), керівнику Офісу президента Андрію Єрмаку (54%).

Українці частіше висловлювали недовіру, ніж довіру, меру Києва Віталію Кличку (не довіряють йому 45%, довіряють 40%), прем'єр-міністру Денису Шмигалю (відповідно 42% та 38%), голові Верховної ради Руслану Стефанчуку (відповідно 41%) ), заступнику керівника Офісу президента Олегу Татарову (відповідно 34% та 10%), голові фінансового комітету ВР Данилу Гетьманцеву (відповідно 33% та 20%), віце-прем'єрці Ользі Стефанішиній (відповідно 23% та 17%).

Нагадаємо, раніше у грудні опитування на тему довіри до політиків провів Київський міжнародний інститут соціології (КМІС). Також соціологи з'ясували, скільки українців довіряють Залужному та Буданову.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: