Проти Арестовича відкрили кримінальне провадження – ЗМІ

Читать на русском
Національна поліція порушила кримінальне провадження щодо колишнього позаштатного радника глави Офісу президента Олексія Арестовича, повідомляють ЗМІ.
Фото: comments.ua

Національна поліція порушила кримінальне провадження щодо колишнього позаштатного радника глави Офісу президента Олексія Арестовича.

Про це повідомляє Cуспільне з посиланням на джерела у правоохоронних органах.

За даними журналістів, провадження було порушено столичними слідчими за ч. 1 статті 383 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про скоєння кримінального злочину).

Справа, ймовірно, стосується звернення Арестовича до ГБР із проханням розслідувати дії народної депутатки Наталії Піпи через її конфлікт із молодим чоловіком, який співав російські пісні у Львові. Він вважає, що Піпа нібито розпалює ворожнечу і ненависть за мовними ознаками.

У Нацполіції побічно підтвердили відкриття справи проти екс-радника голови ОП. Увечері у Facebook-акаунті відомства з'явився пост, в якому зазначено, що слідчі розпочали кримінальне провадження за фактом звернення групи народних депутатів з приводу хибного повідомлення про злочин. При цьому імені фігуранта у повідомленні немає.

«Дії громадянина України кваліфіковані як свідомо неправдиве повідомлення про скоєння кримінального злочину», – розповіли у Нацполіції.

Нагадаємо, на початку листопада Арестович заявив, що війна в Україні фактично зайшла в глухий кут і настав час миритися з росією, виходити на мирні переговори.

Ми також розповідали, як змінилася кількість підписників на YouTube-каналі Арестовича та інших блогерів за останній рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: