Україна повернула з російського полону ще понад 200 військових

Читать на русском
Відбувся обмін полоненими з росією. В Україну повернулося 207 військовослужбовців, повідомив Володимир Зеленський.
Фото: Zelenskiy / Official

Сьогодні, 31 січня, відбувся обмін полоненими з росією. В Україну повернулися 207 осіб.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

«Наші – вдома. 207 хлопців. Повертаємо попри все. Пам’ятаємо про кожного й кожну в полоні. Воїни та цивільні. Маємо повернути всіх. Працюємо над цим. Зараз – чергова класна робота команди України. Буданов, Єрмак, Усов, Малюк, Клименко – молодці», – написав він.

Це був 50-й обмін полоненими. Керівник ОПУ Андрій Єрмак уточнив, що було звільнено військових ЗСУ, Національної гвардії, Прикордонної служби, Нацполіції – рядові, сержанти та офіцери.

«Багато захисників Маріуполя, військових, які перебували на «Азовсталі», острові Зміїний, Донецькому, Запорізькому, Харківському, Луганському, Херсонському та Сумському напрямах», - написав він.

«Далі у повернених воїнів – тепла вечеря, отримання чистого одягу, медичний огляд, відновлення документів, банківських карток та реабілітація», – додав омбудсмен Дмитро Лубінець.

Нагадаємо, обмін полоненими з росією мав відбутися 24 січня, але він зірвався через катастрофу літака Іл-76 у Бєлгородській області.

Україна продовжила переговори щодо обміну, незважаючи на катастрофу. Днями керівник ГУР Кирило Буданов висловив упевненість, що обмін відбудеться найближчим часом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: