Стало відомо, скільки випадків захворювання на грип та COVID-19 зафіксовано у Києві за перший тиждень року

Читать на русском
У Києві за тиждень було зареєстровано понад 10 тисяч нових випадків захворювання на грип та ГРВІ, у тому числі COVID-19. Померло десять людей.
kyivcity.gov.ua

У Києві за перший тиждень 2024 року було зареєстровано понад 10 тисяч нових випадків захворювання на грип та ГРВІ, у тому числі COVID-19. У половині випадків захворіли діти.

Про це повідомили у військовій адміністрації столиці.

У МОЗ назвали кількість померлих від грипу з початку епідсезонуВ Україні за минулий тиждень на ГРВІ захворіло 130 359 людей. Епідемічний рівень зараз поки що лише у Чернівецькій області.

Померли у лікарні від ускладнень десять дорослих. Загалом по Україні за останні три місяці на ГРВІ, грип та COVID-19 перехворіло 1,9 млн осіб.

«Найголовнішим захистом проти COVID-19 є курс із трьох щеплень. У 2024 щеплення проти коронавірусу залишаються безоплатними для кожного українця. Вакцинуватися можна через запис у свого сімейного лікаря або в пункті щеплень у медзакладах. За інформацією МОЗ, наразі у пунктах щеплень використовують вакцини «Janssen» (виробник «Johnson&Johnson») та «Comirnaty» («Pfizer»). Також доступна вакцина проти COVID-19 для дітей з 5-річного віку («Pfizer» — вакцина «Comirnaty» для дітей», – зазначили у КМВА.

Нагадаємо, у Всесвітній організації охорони здоров'я закликали продовжувати носити маски та дотримуватись соціальної дистанції, оскільки у світі збільшилася кількість випадків захворювання на коронавірус та грип.

Вчора адміністрація Києва закликала мешканців міста повернутися до маскового режиму у місцях скупчення людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: