Мінагрополітики розпочало роботу над створенням реєстру виробників коноплі

Читать на русском
Мінагрополітики вже працює над створенням реєстру виробників технічної коноплі та механізму відбору проб на утримання наркотичних речовин.
Фото: AFP

Міністерство аграрної політики та продовольства вже працює над створенням реєстру виробників технічної коноплі та механізму відбору проб на утримання наркотичних речовин.

Про це повідомив перший заступник керівника відомства Тарас Висоцький.

Він зазначив, що хоч законопроєкт про легалізацію медичного каннабісу ще не був підписаний президентом Зеленським, міністерство активно готує проєкт наказу про створення відповідного реєстру та проєкт постанови Кабміну про відбір проб конопель.

«Мінагрополітики створить електронний реєстр, куди вноситиметься інформація про виробників технічних конопель. Щоб було зрозуміло, хто вирощує, скільки, і яке використовують насіння. Не потрібно буде отримувати ліцензії, квоти чи дозволи на вирощування», – пояснив Висоцький.

Чиновник додав, що проєкт наказу найближчим часом буде оприлюднено для громадського обговорення.

Нагадаємо, що 21 грудня Верховна Рада прийняла у другому читанні законопроєкт про легалізацію медичного каннабісу. «За» проголосували 248 народних депутатів. Наприкінці грудня представники фракції «Батьківщина» зареєстрували блокуючу постанову, проте парламент подолав її 16 січня.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, в яких країнах світу вживання каннабісу повністю дозволене, а в яких – з обмеженнями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: