Ворог активізував використання FPV-дронів на Південному напрямку

Читать на русском
На Південному напрямку ворог значно збільшив використання FPV-дронів. За минулу добу, 27 січня, росіяни застосували понад 70 безпілотників.
defence-ua.com

На Південному напрямку ворог значно збільшив використання FPV-дронів. За минулу добу, 27 січня, росіяни застосували понад 70 безпілотників.

Про це в етері телемарафону розповіла керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк.

Динаміка знищення «шахедів» силами ППОРосія з початку війни запустила по Україні більше 3,4 тисяч шахедів. Динаміка знищення – на інфографіці.

За її словами, ворог не припиняє атак на мирне населення правого берега Дніпра та продовжує тероризувати українські позиції на лівому березі. Зокрема, росіяни збільшили використання безпілотних літальних апаратів типу FPV та інших модифікацій, з яких скидаються осколкові боєприпаси. Так, за минулу добу, 27 січня, зафіксували надзвичайну активність – понад 70 FPV-дронів.

Гуменюк також наголосила, що ворог постійно змінює тактику, вишукуючи способи обійти українські системи протиповітряної оборони.

Тим часом російські війська продовжують будувати оборонні споруди на Південному напрямку, намагаючись ущільнити оборону.

До слова, у ніч проти неділі, 28 січня, ворожі війська атакували Україну 8-ма ударними дронами типу «Shahed-136/131». Також ворог застосував зенітні керовані ракети С-300 та балістичними ракетами «Іскандер-М».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: