В Україні на чверть зросла кількість ДТП – поліція

Читать на русском
В Україні у порівнянні з 2022 роком погіршилась ситуація з ДТП в . Головним чином, на дорогах гинуть через перевищення швидкості.
Фото: mykyivregion.com.ua

В Україні на чверть зросла кількість ДТП, а смертність від них підвищилася на 9%. Причиною понад 50% усіх смертельних аварій є перевищення швидкості.

Відповідну статистику опублікувала Патрульна поліція.

«За 2023 рік сталося 23 642 ДТП із загиблими або травмованими. При цьому 3053 людини загинули, а 29 502 людини отримали травми. У Києві загинули 103 людини», – повідомили правоохоронці.

Також у Патрульній поліції з'ясували, що причина понад 50% усіх смертельних аварій – перевищення швидкості. Також частими причинами смертельних ДТП є порушення правил маневрування (16%), перехід дороги в невстановленому місці й виїзд на смугу зустрічного руху.

По всій Україні найбільше смертей на дорогах поруч із населеними пунктами фіксували в Дніпропетровській (191), Львівській (126) і Харківській (120) областях.

Майже чверть усіх ДТП ставалася в проміжок між 17:00 і 19:00.

Нагадаємо, Патрульна поліція дала рекомендації українцям, як уникнути ДТП на зимовій дорозі.

Також повідомлялося, що з 1 січня на дорогах України додатково запрацювало ще 50 камер автоматичної фіксації правопорушень ПДР.

Як відомо, наприкінці 2022 року масові відключення електроенергії після ворожих ракетних ударів призвели до того, що у шість разів збільшилася кількість загиблих у ДТП.

Раніше «Слово і справа» проаналізувало скільки військових загинули з лютого 2022 року в ДТП на блокпостах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: