НАБУ знову викликає на допит екснардепа Долженкова

Читать на русском
У Національному бюро знову оприлюднили повістки про виклик колишнього члена парламенту, який нібито незаконно отримав компенсацію.
фото: УНІАН

Національне антикорупційне бюро знову викликає на допит колишнього народного депутата від фракції «Опозиційного блоку» Олександра Долженкова, якого НАБУ і САП підозрюють в незаконному одержанні понад 700 тисяч грн компенсації за оренду житла в Києві.

Відповідні повістки про виклик оприлюднені на сайті НАБУ, повідомляє «Слово і діло».

«Повістка про виклик Долженкова Олександра Валерійовича. Вам необхідно прибути 30.01.2024 року о 11:00 до НАБУ для участі у допиті у якості підозрюваного у межах досудового розслідування кримінального провадження та вручення Вам клопотання про обрання запобіжного заходу», – йдеться в документі.

НАБУ також викликає Долженкова на аналогічні допити на 31 січня і 1 лютого.

Раніше НАБУ і САП повторно повідомили про підозру колишньому нардепу Долженкову.

Нагадаємо, у січні 2023 року НАБУ і САП завершили розслідувати справу екснардепа Долженкова. За версією слідства, вказана особа з квітня 2015 по грудень 2018 року незаконно одержувала із бюджету Апарату Верховної ради компенсацію за винайм житла, яку призначали народним депутатам, які не мали власних помешкань у столиці. Депутат приховав наявність власної квартири на Печерську і за майже два з половиною роки незаконно отримав на картку 700,28 тис. грн. Лише після виходу журналістського розслідування програми «Схеми» депутат відмовився від одержання цих виплат.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: