Німецький Бундестаг провалив голосування за резолюцію про передачу Україні ракет Taurus

Читать на русском
Депутати Бундестагу не підтримали пропозицію опозиції вимагати від уряду ФРН передачі Україні далекобійних ракет Taurus.
Фото: MBDA-Deutschland

Депутати німецького Бундестагу не підтримали пропозицію опозиції вимагати від уряду ФРН передачі Україні далекобійних ракет Taurus.

Про це повідомляє Yahoo Nachrichten.

Далекобійні ракети для України від союзників: спільне та відміннеРакети Storm Shadow, SCALP та Taurus летять зі швидкістю 1000-1100 кілометрів за годину. Ще швидше досягає цілі ATACMS. Докладніше – на інфографіці.

Резолюцію підтримали 178 депутатів, тоді як 485 парламентарів проголосували проти ухвалення документа, а ще троє – утрималися.

Віце-канцлер Роберт Хабек під час засідання заявив, що коли йдеться про постачання зброї в Україну, завжди важливо враховувати, «що Німеччина при цьому не стає стороною війни».

Зазначається також, що перед початком дебатів перед депутатами виступив голова Міноборони Німеччини Борис Пісторіус. Він не порушував тему постачання ракет, проте пообіцяв, що федеральний уряд підтримуватиме Україну «стільки, скільки буде потрібно».

Нагадаємо, у листопаді глава Міноборони Німеччини заявив, що ракети Taurus навряд чи зможуть змінити ситуацію на фронті.

Водночас міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що тему ракет Taurus для України ще не закрито.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: