Справа заводу «Зоря»-«Машпроект»: фігуранту не скасували підозру

Читать на русском
Дві судові інстанції залишили без задоволення скаргу захисника керівника іноземної компанії на повідомлену підозру.
фото: uk.wikipedia.org

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила чинною підозру, оголошену директору британської компанії Vasvik Marine Consultants And Suppliers Limited Якшу Віктранту у межах справи про збитки державного підприємства «Науково-виробничий комплекс газотурбобудування «Зоря»-«Машпроект».

Таке рішення 18 січня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд повернув захиснику підозрюваного скаргу на повідомлення про підозру. Адвокат подав апеляцію на це рішення.

«Ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 4 грудня 2023 року залишити без змін, а апеляційну скаргу адвоката – без задоволення», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру чотирьом ексгендиректорам заводу «Зоря»-«Машпроект» і одному підприємцю у заволодінні 1,32 млрд грн. Слідство встановило, що керівництво заводу «Зоря»-«Машпроект», яке експортувало продукцію власного виробництва за кордон, організувало схему заволодіння коштами держпідприємства. Для цього з компанією-нерезидентом уклали низку агентських угод, за якими вона нібито мала надавати послуги з пошуку та проведення переговорів з потенційними покупцями продукції держпідприємства щодо укладання з ними відповідних зовнішньоекономічних контрактів.

У результаті протягом 2013-2018 років на рахунки компанії-нерезидента держпідприємство безпідставно перерахувало 61,98 млн доларів як оплату за удавані агентські послуги. Завдання ДП збитків на цю суму підтверджується висновком судової економічної експертизи. Раніше НАБУ проводило обшук у ексгендиректора заводу Юрія Марковцева.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: