Справа підрозділу «Енергоатому»: підозрюваного залишили під заочним арештом

Читать на русском
Апеляційна інстанція не побачила підстав для скасування обраного заочного запобіжного заходу екскерівнику приватної компанії.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила під заочним триманням під вартою колишнього директора ТОВ «БК КБР» Дмитра Нестерука, якого підозрюють у справі про 100 млн грн збитків НАЕК «Енергоатом» на будівництві Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива.

Таке рішення 16 січня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд заочно заарештував Нестерука. Його адвокат подав скаргу на це рішення.

«Ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 19 грудня 2023 року, постановлену в межах кримінального провадження про обрання (Нестеруку – ред.), підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою залишити без змін, а апеляційну скаргу захисника – без задоволення», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру генеральному директору відокремленого підрозділу «Атомпроектінжиніринг» НАЕК «Енергоатом» Миколі Божку та ще чотирьом фігурантам справи. За даними слідства, у грудні 2020 року між ВП «Атомпроектінжиніринг» та заздалегідь визначеною приватною компанією в обхід відкритих торгів укладено договір на завершення будівництва Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива.

З метою заволодіння коштами ДП «НАЕК «Енергоатом» додатковими угодами ціну договору підозрювані збільшили втричі – з 421 млн грн до 1,497 млрд грн, зокрема додавши до його умов постачання обладнання системи радіаційного контролю. Це обладнання компанія-підрядник закупила за ринковою вартістю, а потім у 2021 році реалізувала ДП «НАЕК «Енергоатом» набагато дорожче. У результаті цих дій ДП НАЕК «Енергоатом» переплатило майже 100 млн грн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: