Справа підрозділу «Енергоатому»: підозрюваного знову викликають до НАБУ

Читать на русском
У Національному бюро оприлюднили дві нові повістки про виклик підозрюваного керівника приватної компанії у справі збитків держкомпанії.
фото: НАБУ

Національне антикорупційне бюро знову викликає на допит колишнього директора ТОВ «БК КБР» Дмитра Нестерука, якого підозрюють у справі про 100 млн грн збитків НАЕК «Енергоатом» на будівництві Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива.

Відповідні повістки про виклик оприлюднені на сайті НАБУ, повідомляє «Слово і діло».

«Повістка про виклик Нестерука Дмитра Олеговича. Вам необхідно прибути 15.12.2023 року о 10:00 до Національного антикорупційного бюро України для проведення процесуальних дій, а саме: вручення клопотання про продовження строку досудового розслідування. Повістка про виклик Нестерука Дмитра Олеговича. Вам необхідно прибути 18.12.2023 року о 09:00 до НАБУ для проведення процесуальних дій, а саме: вручення клопотання про продовження строку досудового розслідування», – йдеться у повідомленнях.

Раніше Вищий антикорупційний суд застосував запобіжний захід до директора ВП «Атомпроектінжиніринг» Миколи Божка.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру генеральному директору відокремленого підрозділу «Атомпроектінжиніринг» НАЕК «Енергоатом» Миколі Божку та ще чотирьом фігурантам справи. За даними слідства, у грудні 2020 року між ВП «Атомпроектінжиніринг» та заздалегідь визначеною приватною компанією в обхід відкритих торгів укладено договір на завершення будівництва Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива.

З метою заволодіння коштами ДП «НАЕК «Енергоатом» додатковими угодами ціну договору підозрювані збільшили втричі – з 421 млн грн до 1,497 млрд грн, зокрема додавши до його умов постачання обладнання системи радіаційного контролю. Це обладнання компанія-підрядник закупила за ринковою вартістю, а потім у 2021 році реалізувала ДП «НАЕК «Енергоатом» набагато дорожче. У результаті цих дій ДП НАЕК «Енергоатом» переплатило майже 100 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: