Справа підрозділу «Енергоатому»: підозрюваній визначили заставу

Читать на русском
Антикорупційний суд визначив запобіжний захід ще одному фігуранту справи про недобудоване сховище відпрацьованого ядерного палива.
фото: epravda.com.ua

Вищий антикорупційний суд визначив 805 200 грн застави з обов'язками колишній начальниці відділу відокремленого підрозділу «Атомпроектінжиніринг» державного підприємства «НАЕК «Енергоатом» Наталі Волковій.

Таке рішення 27 листопада ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

В рішенні не вказується посада або прізвище фігуранта, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Волкову.

«Задовольнити клопотання частково. Застосувати до підозрюваної (Наталії Волкової – ред.) запобіжний захід у виді застави у розмірі 300 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 805 200 гривень», – ідеться в рішенні.

Також на неї поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися з Київської області без дозволу; повідомляти про зміну місця свого проживання; утримуватись від спілкування з низкою осіб щодо обставин, викладених у повідомленні про підозру; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Раніше антикорупційний суд обрав запобіжний захід генеральному директору ВП «Атомпроектінжиніринг» Миколі Божку.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру генеральному директору відокремленого підрозділу «Атомпроектінжиніринг» НАЕК «Енергоатом» Миколі Божку та ще чотирьом фігурантам справи. За даними слідства, у грудні 2020 року між ВП «Атомпроектінжиніринг» та заздалегідь визначеною приватною компанією в обхід відкритих торгів укладено договір на завершення будівництва Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива.

З метою заволодіння коштами ДП «НАЕК «Енергоатом» додатковими угодами ціну договору підозрювані збільшили втричі – з 421 млн грн до 1,497 млрд грн, зокрема додавши до його умов постачання обладнання системи радіаційного контролю. Це обладнання компанія-підрядник закупила за ринковою вартістю, а потім у 2021 році реалізувала ДП «НАЕК «Енергоатом» набагато дорожче. У результаті цих дій ДП НАЕК «Енергоатом» переплатило майже 100 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: