НАБУ завершило розслідувати справу про збитки підрозділу «Енергоатому»

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку завершили розслідування справи про збитки під час будівництва сховища відпрацьованого ядерного палива.
фото: epravda.com.ua

НАБУ та САП завершили розслідувати справу за підозрою генерального директора відокремленого підрозділу «Атомпроектінжиніринг» НАЕК «Енергоатом» Миколи Божка та колишнього директора ТОВ «БК КБР» Дмитра Нестерука, а також інших у завданні 100 млн грн збитків НАЕК «Енергоатом» на будівництві Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива.

Про це йдеться у повістці про виклик Нестерука до НАБУ, повідомляє «Слово і діло».

«Повістка про виклик Нестерука Дмитра Олеговича. Вам необхідно прибути 15.01.2024 року о 10:00 до НАБУ в якості підозрюваного для вручення повідомлення про завершення досудового розслідування та надання для ознайомлення матеріалів досудового розслідування у кримінальному провадженні», – йдеться у документі.

Також НАБУ окремо оприлюднило повідомлення про завершення досудового розслідування.

«Повідомляємо підозрюваного Нестерука Дмитра Олеговича про завершення досудового розслідування у кримінальному провадженні. Відповідно до вимог статей 283, 290 КПК України Ви маєте право на доступ до матеріалів досудового розслідування як особисто, так і за допомогою захисника, для чого Вам необхідно прибути до НАБУ 15.01.2024. Матеріали Вам та захиснику будуть надані для ознайомлення в приміщенні НАБУ з 15.01.2024 і надалі щоденно з понеділка по п'ятницю Ви маєте можливість для безперешкодного доступу з метою ознайомлення з матеріалами досудового розслідування», – інформує орган.

Раніше Вищий антикорупційний суд застосував запобіжний захід до директора ВП «Атомпроектінжиніринг» Миколи Божка.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру генеральному директору відокремленого підрозділу «Атомпроектінжиніринг» НАЕК «Енергоатом» Миколі Божку та ще чотирьом фігурантам справи. За даними слідства, у грудні 2020 року між ВП «Атомпроектінжиніринг» та заздалегідь визначеною приватною компанією в обхід відкритих торгів укладено договір на завершення будівництва Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива.

З метою заволодіння коштами ДП «НАЕК «Енергоатом» додатковими угодами ціну договору підозрювані збільшили втричі – з 421 млн грн до 1,497 млрд грн, зокрема додавши до його умов постачання обладнання системи радіаційного контролю. Це обладнання компанія-підрядник закупила за ринковою вартістю, а потім у 2021 році реалізувала ДП «НАЕК «Енергоатом» набагато дорожче. У результаті цих дій ДП НАЕК «Енергоатом» переплатило майже 100 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: