У Франції відбулись масові мітинги проти закону про імміграцію

Читать на русском
У Франції відбулися масові мітинги проти ухваленого закону про імміграцію, який передбачає встановлення міграційних квот та зменшує іноземцям доступ до соціальних виплат.
Фото: GUILLAUME BAPTISTE / AFP

У неділю, 21 січня, у різних містах Франції відбулися масові мітинги проти ухваленого закону про імміграцію, який передбачає уведення жорсткішої політики у цьому напрямі.

Про це пишуть France24 та BFMTV.

Зазначається, що демонстрації влаштували в Парижі, Страсбурзі, Ліоні, Нанті, Бордо, Ліллі, Ренні та інших містах. На протести вийшли близько 150 тисяч громадян.

«Нас було 25 тисяч у Парижі, 10 тисяч у Марселі, 6 тисяч у Ліоні, 5 тисяч у Нанті, Ліллі і Греноблі, а також 80 у Груа і 85 – у Бель-Оле», – повідомила генеральна секретарка Конфедерації профспілок Софі Біне в соціальній мережі X.

Загалом її організацією за підтримки лівих політиків були заплановані понад 160 подібних маршів.

Мітингувальники стверджують, що новий закон порушує деякі французькі цінності та принципи. Водночас президент Еммануель Макрон хоч і підтримав законопроєкт, але визнав, що там є неконституційні статті.

ЗМІ пишуть, що законопроєкт посилює можливості з депортації іноземців, обмежує отримання соціального забезпечення та ускладнює перевезення членів сім'ї до Франції.

France24 зазначає, що цей закон відображає спробу Макрона «схилити уряд вправо».

Нагадаємо, увечері в суботу, 20 січня, у різних містах Ізраїлю пройшли одночасні масові мітинги з вимогою відставки прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньягу, припинення війни та повернення заручників, які утримують бойовики ХАМАС.

Раніше стало відомо, що президент Франції Еммануель Макрон призначив прем'єр-міністром країни 34-річного Габріеля Атталя.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: