Новопризначений голова МЗС Франції прибув з візитом до Києва

Читать на русском
У суботу, 13 грудня, до Києва з візитом прибув голова Міністерства закордонних справ Франції Стефан Сежурне.
Le Pictorium pour Le Monde

До Києва з візитом прибув голова Міністерства закордонних справ Франції Стефан Сежурне. Він проведе зустріч із президентом України Володимиром Зеленським.

Про це йдеться у Twitter Міністерства закордонних справ Франції.

Відзначають, що цим візитом новопризначений голова МЗС підтвердить відданість Франції українському народу.

«Стефан Сежурне прибув до Києва для своєї першої поїздки на місце подій, щоб продовжити французьку дипломатичну діяльність і підтвердити відданість Франції своїм союзникам і цивільному населенню», – йдеться у повідомленні.

Сежурне наголосив, що допомога Україні для Франції є довгостроковим зобов'язанням.

«Майже 2 роки Україна була на передовій, захищаючи свій суверенітет і забезпечуючи безпеку Європи. Допомога Франції є довгостроковою. Це підтверджує те, що я приїхав до Києва у свою першу поїздку», – додав чиновник.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що міністр зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським, щоб продемонструвати підтримку України з боку Франції.

До слова, цього тижня президент Франції Емманюель Макрон оголосив про призначення нового прем'єр-міністра Габріеля Атталя після відставки його попередниці Елізабет Борн. Напередодні Єлисейський палац оголосив склад нового уряду Франції, у якому більшість ключових міністрів з уряду Борн зберегли посади, проте змінився голова МЗС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: