Більшість українців вважають, що нація «йде до згуртування» – опитування

Читать на русском

Більшість українців вважають, що вони разом зі співгромадянами потроху долають суперечності та йдуть шляхом до згуртованої політичної нації.
adm-km.gov.ua

Більшість громадян – 69% – вважають, що українці потроху долають протиріччя та йдуть шляхом до згуртованої політичної нації.

Це результати опитування КМІС, проведеного до Дня Соборності.

При цьому кількість українців, які бачать протиріччя та розкол нації, скоротилася до 25%. Інші 6% не змогли визначилися зі своєю думкою.

У всіх регіонах більшість населення вважає, що українці долають внутрішні суперечності та йдуть по згуртування. Відносно більше таких на Заході (74%) та Центрі (39%). У той же час і на Півдні та на Сході переконлива більшість бачать згуртування в єдину політичну націю – 66% та 65% відповідно.

Більшість українців, незалежно від мови спілкування вдома, вважають, що внутрішні суперечності долаються.

Нагадаємо, опитування КМІС зафіксувало, що за рік рівень довіри українців до ключових органів влади знизився. При цьому абсолютну довіру у суспільстві зберігають Збройні сили.

У КМІС також з'ясували, кому із відомих політиків найбільше довіряють українці.

Опитування Центру Разумкова та фонду «Демократичні ініціативи» показало, що найменше народної довіри у нардепів Юлії Тимошенко, Юрія Бойка та колишнього радника ОПУ Олексія Арестовича.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: