Справа дитсадку під Києвом: підозрюваному вкотре продовжили обов'язки

Читать на русском
Антикорупційний суд вкотре підтримав клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків, покладених на підозрюваного.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд продовжив до 17 березня строк дії обов'язків, покладених на колишнього директора ТОВ «Проектно-будівельний альянс» В'ячеслава Панька, якого НАБУ і САП підозрюють у причетності до заволодіння коштами на будівництві дитячого садочку під Києвом у Гатному.

Таке рішення 17 січня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Паньок вийшов з-під варти під 536 800 грн застави. На нього також поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатись із Чернігова без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування із низкою осіб та здати на зберігання закордонні паспорти. Прокурор САП знову просив продовжити їхню дію.

«Задовольнити клопотання. Продовжити строк дії обов'язків, покладених на підозрюваного (Панька – ред.), до 17 березня 2024 року», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП запідозрили п'ятьох осіб у заволодінні 27,3 млн грн на будівництві дошкільного навчального закладу у Гатному. Серед підозрюваних є колишній сільський голова Броніслав Корицький.

Слідство встановило, що наприкінці 2017 року директор ТОВ «Альянс ДС» Протас та голова сільради Корицький вирішили заволодіти коштами бюджету місцевої громади. Корупційну схему реалізували під приводом будівництва дитячого садка, якого потребувала громада.

У лютому 2018 року сільська рада оголосила відкриті торги з будівництва дошкільного закладу на 280 місць, перемогу в яких здобуло наперед визначене ТОВ «Проектно-будівельний альянс». За умовами тендеру, ТОВ «Проектно-будівельний альянс» мало збудувати заклад та ввести його в експлуатацію до кінця 2018 року. Натомість, переможець торгів і посадовці сільради заволоділи понад 27,3 млн грн під час будівництва дитсадку, який і досі недобудований.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: