САП у березні скерує до суду справу про дитсадок під Києвом

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання детектива НАБУ про пришвидшення процедури скерування до суду справи.
фото: kievvlast.com.ua

Спеціалізована антикорупційна прокуратура після 4 березня 2024 року скерує до суду справу про заволодіння понад 27,3 млн грн на будівництві дитячого садку у Гатному Київської області.

Саме до цієї дати Вищий антикорупційний суд рішенням від 4 грудня обмежив сторону захисту в строках на ознайомлення з матеріалами слідства, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання задовольнити. Встановити стороні захисту, а саме підозрюваним, їх захисникам, а також залученим підозрюваними захисникам, у випадку надання ними стороні обвинувачення документів, передбачених ч. 1 ст. 50 КПК України, та представнику потерпілого, а також іншим представникам потерпілого, які можуть бути залучені до кримінального провадження в майбутньому, у випадку наданням ними стороні обвинувачення документів, передбачених ч. 3 ст. 58 КПК України, строк для ознайомлення з матеріалами досудового розслідування у кримінальному провадженні до 4 березня 2024 року включно, після спливу якого сторона захисту та потерпілий (представник потерпілого) будуть вважатися такими, що реалізували своє право на доступ до матеріалів вказаного кримінального провадження», – ідеться в рішенні.

Раніше ВАКС відмовився змінити запобіжний захід колишньому голові Гатного.

Нагадаємо, НАБУ і САП запідозрили п'ятьох осіб у заволодінні 27,3 млн грн на будівництві дошкільного навчального закладу у Гатному. Серед підозрюваних є колишній сільський голова Броніслав Корицький.

Слідство встановило, що наприкінці 2017 року директор ТОВ «Альянс ДС» Протас та голова сільради Корицький вирішили заволодіти коштами бюджету місцевої громади. Корупційну схему реалізували під приводом будівництва дитячого садка, якого потребувала громада.

У лютому 2018 року сільська рада оголосила відкриті торги з будівництва дошкільного закладу на 280 місць, перемогу в яких здобуло наперед визначене ТОВ «Проектно-будівельний альянс». За умовами тендеру, ТОВ «Проектно-будівельний альянс» мало збудувати заклад та ввести його в експлуатацію до кінця 2018 року. Натомість, переможець торгів і посадовці сільради заволоділи понад 27,3 млн грн під час будівництва дитсадку, який і досі недобудований.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: