Справа дитсадку під Києвом: САП не обмежили в строках на ознайомлення з матеріалами

Читать на русском
Антикорупційний суд не підтримав клопотання сторони захисту про обмеження прокурора САП в строках на ознайомлення зі справою.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд відмовився встановлювати прокурору Спеціалізованої антикорупційної прокуратури строк для ознайомлення з матеріалами сторони захисту у справі про заволодіння понад 27,3 млн грн на будівництві дитячого садку у Гатному Київської області.

Таке рішення 22 грудня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Адвокат одного з підозрюваних подав клопотання про встановлення стороні обвинувачення строку для ознайомлення із матеріалами сторони захисту. Втім суд відмовив в його задоволенні.

«У задоволенні клопотання відмовити», – йдеться в рішенні.

Раніше ВАКС відмовився змінити запобіжний захід колишньому голові Гатного.

Нагадаємо, НАБУ і САП запідозрили п'ятьох осіб у заволодінні 27,3 млн грн на будівництві дошкільного навчального закладу у Гатному. Серед підозрюваних є колишній сільський голова Броніслав Корицький.

Слідство встановило, що наприкінці 2017 року директор ТОВ «Альянс ДС» Протас та голова сільради Корицький вирішили заволодіти коштами бюджету місцевої громади. Корупційну схему реалізували під приводом будівництва дитячого садка, якого потребувала громада.

У лютому 2018 року сільська рада оголосила відкриті торги з будівництва дошкільного закладу на 280 місць, перемогу в яких здобуло наперед визначене ТОВ «Проектно-будівельний альянс». За умовами тендеру, ТОВ «Проектно-будівельний альянс» мало збудувати заклад та ввести його в експлуатацію до кінця 2018 року. Натомість, переможець торгів і посадовці сільради заволоділи понад 27,3 млн грн під час будівництва дитсадку, який і досі недобудований.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: