В ОК Південь пояснили, чому ворог почав запускати дрони-камікадзе невеликими групами

Читать на русском
Російська армія останнім часом використовує меншу кількість дронів для атак по Україні. Так, у ніч на 22 січня окупанти застосували лише вісім шахедів.
Фото: Getty Images

Російська армія останнім часом використовує меншу кількість дронів для атак по Україні. Так, у ніч на 22 січня окупанти застосували лише вісім «шахедів».

Керівниця об'єднаного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк прокоментувала зміну тактики ворога, її цитує 24 канал.

Динаміка знищення «шахедів» силами ППОРосія з початку війни запустила по Україні більше 3,4 тисяч шахедів. Динаміка знищення – на інфографіці.

За словами Гуменюк, ворог почав запускати менші групи дронів після знищення розвідувального літака А-50. У зв'язку із цим зараз окупанти намагаються «упорядкувати свою діяльність».

«Вони втратили А-50, тобто фактичне наведення на конкретну ціль. Наразі вони невеликими групами «шахедів» намагаються розвідати, що і як працює, щоб потім застосувати більш ефективно або дорозвідувати вже за допомогою авіації», - зазначила Гуменюк.

Вона додала, що росіяни під час нічної атаки намагалися розосередити дрони по областях, що свідчить про спробу виснажити систему ППО України.

Нагадаємо, що в ніч проти понеділка сили протиповітряної оборони знищили всі вісім ворожих безпілотників.

Нещодавно ЗМІ повідомили, що Іран розробив для росії нову модель дрону Shahed. Також повідомляли, що на території України збили перший реактивний Shahed-238.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: