Боррель у лютому приїде до України

Читать на русском
Високий представник ЄС сподівається, що в Євросоюзі погодять рішення про додаткові 5 млрд євро на закупівлю зброї для України в рамках Європейського фонду миру.
Фото: armyinform.com.ua

Високий представник ЄС відвідає Україну на початку лютого. Він має намір підтвердити військову підтримку, зокрема, обговорити реалізацію політичного рішення щодо виділення Україні 5 мільярдів євро військової допомоги з Європейського фонду миру.

Про це Високий представник ЄС Жозеп Боррель заявив під час пресконференції за підсумками Ради міністрів ЄС із закордонних справ.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

«Я поїду в Україну в у перший чи другий тиждень лютого», – сказав Боррель на пресконференції в Брюсселі.

Водночас він не назвав точну дату візиту і не розповів, з ким планує зустрітися, але має намір підтвердити військову підтримку України з боку ЄС.

«Міністри погодилися з тим, що зараз не той момент, щоб послаблювати нашу допомогу для України, навпаки, це момент, щоб робити більше й швидше, – з фінансовими ресурсами, із військовим обладнанням, із тренуванням для військовослужбовців. Ми продовжуємо працювати, щоб надати передбачувану допомогу», – сказав Боррель.

Боррель також сподівається, що ЄС досягне угоди про поповнення Європейського фонду миру на 5 мільярдів євро, аби створити Фонд підтримки України (Ukraine Assistance Fund).

Нагадаємо, 22 січня Жозеп Боррель заявив, що держави-члени Євросоюзу досягли політичної згоди щодо використання доходів від заморожених російських активів.

Також повідомлялося, що у ЄС розробляють новий план щодо збільшення військової допомоги Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: