В Україні фіксують відключення світла через негоду й обстріли

Читать на русском
Станом на 20 січня дефіциту електроенергії в Україні не спостерігали. Однак відключення є через обстріли та негоду.
Укрінформ

У суботу, 20 січня, в Україні фіксують відключення світла у деяких регіонах через негоду та обстріли росіян.

Про це Міністерство енергетики повідомило у Facebook.

Імпорт та експорт електроенергії в Україні під час повномасштабної війниОбсяги експорту та імпорту електроенергії Україною упродовж повномасштабної війни – на інфографіці.

Наразі виробленої в Україні генерації достатньо для покриття потреб споживачів. Енергосистема збалансована, а графіки відключень не застосовуються. Втім у Міненерго наголошують на важливості зменшення навантажень на енергосистему, особливо у пікові години споживання: у вихідні – із 10:00 до 12:00 та з 18:00 до 20:00 години.

Водночас, за даними відомства, через бойові дії, негоду і технічні причини проблем із електропостачанням в Україні зазнали вісім областей. За добу енергетикам вдалося повернути світло понад 24,6 тисячі споживачів.

Зокрема, відключення фіксували у Закарпатській, Кіровоградській та Дніпропетровській областях. Також через бойові дії знеструмлені населені пункти у Донецькій області, а також Сумщині, Херсонщині та Харківщині.

Раніше повідомляли, що в Укренерго не можуть гарантувати, що цієї зими не буде блекаутів. Українська енергосистема залишається ціллю ворога, обстріли можуть бути різної потужності. Але ризиків для системної аварії на мережах немає.

Раніше глава Міненерго припускав, що при нових потужних атаках росії цієї зими уникнути блекауту не вдасться. При цьому в Укренерго повідомляли, що вони мають розуміння, по яких об'єктах може бити ворог в першу чергу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: